Ako volite mir stoljetnih borova i izvanrednu čistoću mora, odabrat ćete ovaj kamp. U njegovoj blizini nalazi se NP Paklenica koji pruža izvrsnu mogućnost za planinarenje i slobodno penjanje

Blizina nacionalnih parkova NP Paklenice (najbliži), NP Kornati, NP Plitvice i NP Slapovi Krke pružaju priliku za nezaboravne izlete.

U NP Kornati odlazi se brodom, a on uključuje obilazak mnoštva otoka i otočića, kupanje u slanom jezeru, roštiljanje morskih specijaliteta na brodu.

NP Plitvice obuhvaća predivna jezera u gustoj vegetaciji, koja se razgledavaju pješice, brodom i vlakom na električni pogon.

NP Slapovi Krke rasprostiru se uz prostor rijeke Krke, bogate slapovima s mjestima za kupanje, te otokom Visovcem na kojem žive franjevci koji održavaju predivan vrt i samostan čiji je materijal za zidove vezan jajima umjesto cementom. U samostanu se nalaze muzej i biblioteka, otvoreni za razgledavanje posjetiocima.

Ljubitelji lovnog turizma ovdje mogu pronaći i tu vrstu usluge u mjesnom lovačkom društvu.

Blizina Paga omogućava onima željnih provoda, nešto življi noćni i dnevni život, mnogo partija na plažama i u diskotekama.

U ovu oazu nezagađene prirode dodatno će vas privući i činjenica da je prozirnost mora u ražanačkom akvatoriju veća od 20 metara.

Ražanačka bura poznata je diljem Hrvatske. Kada puše u zimskom periodu zna isčupati i stoljetni bor. Zbog toga je ražanački zrak iznimno čist, a većinu Ražančana koje sretnete na ulici reći će Vam da bez bure ne bi mogli ni živjeti.

Zbog čistog zraka mnogi turisti koji boluju od dišnih putova svoj mir su našli u Ražancu i tu zauvijek ostali sagradivši kuće.